A kosár üres

Spanifer élvédő L fém

Cikkszám
LK0142
Ár / db
2 371 Ft + Áfa
br. 3 011 Ft
1 924 Ft + Áfa
br. 2 443 Ft
ha legalább 20db bármilyen élvédőt vásárolsz, ezt a terméket ezen az áron adjuk
1 734 Ft + Áfa
br. 2 202 Ft
ha legalább 100db bármilyen élvédőt vásárolsz, ezt a terméket ezen az áron adjuk
1 348 Ft + Áfa
br. 1 712 Ft
ha legalább 500db bármilyen élvédőt vásárolsz, ezt a terméket ezen az áron adjuk
A (mm)
B (mm)
C (mm)
D (mm)
E (mm)
75
85
115
200
110

  • profi fém élvédő érzékeny táblás áru (pl. gipszkarton) rögzítéséhez

Anyag
horganyzott acél
Súly
0,5 kg
 
Készlet
Lajosmizse
Rendelhető
Szigetszentmiklós
Raktáron
-
+
  Országos házhozszállítás
Ha most megrendeled, akkor szerdán nálad lehet, vagy telehelyeinken azonnal átveheted!

Miért ajánlott élvédőt használni?

Áruvédelem

Az élvédő fontos szerepet tölt be érzékenyebb terhek rögzítése esetén. Például egy spaniferrel rögzített kartondoboz - a kis érintkező felület és a leszorító erő hatására - az éleknél beszakadhat. A megfelelően kiválasztott élvédő segít eloszlatni a terhelést a felületen. Ebben az esetben fontos szerep jut az élvédő belső sarokkiképzésének. Egy félkör alakú kivágás biztosítja, hogy a terhelés ne a doboz élére, hanem a mellette levő felületekre jusson.

Spanifer védelem

Hogy hosszútávon használható maradjon a spanifer, biztosítani kell a sérülésmentességét. Rögzített állapotban könnyen sérülhet a szalag az éles-durva felületeken vagy a rögzítési töréspontokon. A szemmel láthatóan sérült spanifer tovább nem használható, ezért fontos a megfelelő védelem alkalmazása.

K-faktor

Talán meglepő, de az élvédők elsődleges feladata a feszítő erő egyenletes eloszlatása a spanifer teljes hosszán. Mivel csak az egyik oldalon racsnizunk, a feszítő erő nem adódik át teljes mértékben a rakomány túloldalára. Ennek több oka is van, egyrészt a gurtni többször is megtörik a rakományon, másrészt érintkezik vele, és a felületi súrlódás csökkenti a gurtniban ébredő erőt. Gondoljunk csak arra, amikor egy kötelet többször áttekerünk egy fa törzsén, és húzni próbáljuk. Ugyanez a hatás jelentkezik a spaniferes rögzítés során is, mértékét a K-faktor mondja meg.

1,5-es K-faktor érték esetén a rakomány túloldalán a gurtni a feszítő erő felét már elveszíti. 2-es érték esetén nem történik erővesztés, ezért annál hatékonyabb egy élvédőkkel ellátott spaniferes rögzítés, minél jobban meg tudja közelíteni a 2-es értéket. Korábban legalább 1,5-ös K-faktor értéket írt elő az EN 12195-1. A 2010-es frissített változatban azonban a K-faktorra történő megkötéseket törölték, és más számítási módszereket vezettek be. Az élvédők minősége és hatékonysága azonban továbbra is jól jellemezhető ezzel a számmal.

© 2024 - L.V.Technik Kft.
none