A kosár üres

Spanifer élvédő L fém

Cikkszám
LK0122
Ár / db
1 540 Ft + Áfa
br. 1 956 Ft
1 309 Ft + Áfa
br. 1 662 Ft
ha legalább 20db bármilyen élvédőt vásárolsz, ezt a terméket ezen az áron adjuk
1 155 Ft + Áfa
br. 1 467 Ft
ha legalább 100db bármilyen élvédőt vásárolsz, ezt a terméket ezen az áron adjuk
1 001 Ft + Áfa
br. 1 271 Ft
ha legalább 500db bármilyen élvédőt vásárolsz, ezt a terméket ezen az áron adjuk
A (mm)
B (mm)
C (mm)
D (mm)
165
100
95
65

  • profi fém élvédő max. 65mm széles gurtnihoz vagy láncos rögzítéshez

  • mindkét oldalon peremmel van ellátva, így a rögzítés során nem csúszik le róla a gurtni

  • belső sarokkiképzés a rakomány éleinek védelme érdekében

Anyag
horganyzott acél
Súly
0,5 kg
 
Készlet
Lajosmizse
Raktáron
Szigetszentmiklós
Raktáron
-
+
  Országos házhozszállítás
Ha legkésőbb 15:30-ig megrendeled, akkor akár holnap nálad lehet, vagy telehelyeinken azonnal átveheted!

Miért ajánlott élvédőt használni?

Áruvédelem

Az élvédő fontos szerepet tölt be érzékenyebb terhek rögzítése esetén. Például egy spaniferrel rögzített kartondoboz - a kis érintkező felület és a leszorító erő hatására - az éleknél beszakadhat. A megfelelően kiválasztott élvédő segít eloszlatni a terhelést a felületen. Ebben az esetben fontos szerep jut az élvédő belső sarokkiképzésének. Egy félkör alakú kivágás biztosítja, hogy a terhelés ne a doboz élére, hanem a mellette levő felületekre jusson.

Spanifer védelem

Hogy hosszútávon használható maradjon a spanifer, biztosítani kell a sérülésmentességét. Rögzített állapotban könnyen sérülhet a szalag az éles-durva felületeken vagy a rögzítési töréspontokon. A szemmel láthatóan sérült spanifer tovább nem használható, ezért fontos a megfelelő védelem alkalmazása.

K-faktor

Talán meglepő, de az élvédők elsődleges feladata a feszítő erő egyenletes eloszlatása a spanifer teljes hosszán. Mivel csak az egyik oldalon racsnizunk, a feszítő erő nem adódik át teljes mértékben a rakomány túloldalára. Ennek több oka is van, egyrészt a gurtni többször is megtörik a rakományon, másrészt érintkezik vele, és a felületi súrlódás csökkenti a gurtniban ébredő erőt. Gondoljunk csak arra, amikor egy kötelet többször áttekerünk egy fa törzsén, és húzni próbáljuk. Ugyanez a hatás jelentkezik a spaniferes rögzítés során is, mértékét a K-faktor mondja meg.

1,5-es K-faktor érték esetén a rakomány túloldalán a gurtni a feszítő erő felét már elveszíti. 2-es érték esetén nem történik erővesztés, ezért annál hatékonyabb egy élvédőkkel ellátott spaniferes rögzítés, minél jobban meg tudja közelíteni a 2-es értéket. Korábban legalább 1,5-ös K-faktor értéket írt elő az EN 12195-1. A 2010-es frissített változatban azonban a K-faktorra történő megkötéseket törölték, és más számítási módszereket vezettek be. Az élvédők minősége és hatékonysága azonban továbbra is jól jellemezhető ezzel a számmal.

© 2024 - L.V.Technik Kft.
none